ONZE PUPS ZIJN NATUURLIJK GEFOKT UIT VERANTWOORDE COMBINATIES!

 

Een uitstekende moederhond en een bijpassende vaderhond vormen de basis van weer een potentieel kampioenennest. Zuiver een kampioen selecteren is hierbij niet voldoende. Met de wetenschap dat een perfecte Schnauzer niet bestaat is het eerst belangrijk om te weten welke verbeterpunten de moederhond heeft en dan de reu te selecteren die deze voor wat betreft de erfelijke eigenschappen het beste kan verbeteren.
En dat geldt niet alleen voor de uiterlijke schoonheid, maar evenzo voor de gezondheid en het karakter.

Door onze manier van fokken biedt Of Dutch Spirit vooralsnog als enige fokker in Nederland en omstreken (waarbij wij hopen op navolging!) een levensgarantie van 11 jaar aan, voor de Raad van Beheer eigenlijk een wens bij de invoering van het Fair Fok Plan.

Gedragstestjes

Wij doen bij al onze riesenschnauzerpups een gedragstest om ervoor zorg te dragen dat onze riesenschnauzerpups bij de juiste eigenaar terecht komen.

Een verder geëvolueerde versie van de Cambell-test wordt hiervoor gebruikt.  Deze test is heel leuk om te doen en wij maken gebruik van een goede vriend van ons die totaal niet bekend is bij de pups nl leon. Leon voert deze testen heel snel achter elkaar uit in een vreemde ruimte en we kijken hoe de pups op deze testen reageren.

De testen bij onze riesenschnauzerpups bestaan uit de volgende elementen;

  1. Hoe sociaal zijn ze?
  2. Hoe energiek zijn ze?
  3. Hoe schokbestendig zijn ze?
  4. Zijn ze baasgericht?
  5. Zijn ze werkwillig?
  6. Zijn ze snel afgeleid?
  7. Kunnen ze zelfstandig dingen ondernemen?
  8. Kunnen ze probleemsituaties oplossen?
  9. Is het een huishond of een werkhond?

En na deze testjes zijn wij beter in staat de juiste pup met de juiste mensen te matchen!