Slide background

Nelson Luka of Dutch Spirit

Dit lekkere “hondje”, Luka als roepnaam, is geboren in juni 2005. Nu ruim 24 maanden jong. Na een zeer uitgebreide zoektocht van een half jaar, waarin we een hond hebben gezocht die bij ons zou passen, bleef uiteindelijk de Riesenschnauzer over. We vielen en vallen niet alleen op zijn charmante uiterlijk, maar vooral op zijn eigenzinnige karakter. Als de instructeur op de gehoorzaamheidscursus zegt: “alle honden zitten”, volgt er al snel “als Luka ook nog wil gaan zitten”. Legt de goede man iets uit aan de groep, staat er vaak één met zijn achterwerk richting de instructeur en met zijn kop naar de echte interessante dingen rondom het veld! We zullen het er maar op houden dat hij alles snel begrijpt. Uit de hoge punten die hij gehaald heeft met de examens Elementaire Gehoorzaamheid I en II, blijkt dat ook wel.

Zijn opvoeding tot nu toe is wel eens met bloed (figuurlijk!), zweet en vochtige oogjes verlopen. Gelukkig met een zeer positief resultaat. Luka is een graag geziene hond in de buurt, zowel bij de hondenloze bewoners, als de honden zelf (op een paar na uiteraard, we kunnen nou eenmaal niet iedereen leuk vinden) en de eigenaren. Hij gaat overal mee naar toe, ligt zelfs bij mij op kantoor. Wanneer hij vindt dat hij daar te weinig aandacht krijgt komt hij parmant naast me zitten, gewoon even een aai over de bol halen, om vervolgens aan mijn voeten te gaan liggen. Duurt het naar zijn zin te lang, haalt hij ergens papier weg zodat je er wel achteraan moet! Hij geniet van zijn dagelijkse lange wandelingen, het racen door de weilanden (liefst met andere honden en dan goed uitkijken dat hij je niet met lomp geweld omver loopt!) of het rennen door de bossen en over de hei. Wel oppassen voor sloten, beekjes of ander water want hij springt er zo in, om zich daarna nog eens lekker door het zand te rollen. Thuis ploft hij neer in zijn eigen fauteuil om heerlijk weg te dromen. Schijn bedriegt vaak, want hij houdt alles goed in de smiezen (zowel binnen als buiten) en zo nodig kondigt hij het luidkeels aan.

Schnauzer-virusKarakter

Zijn heerlijk eigenwijze karakter zit vol grapjes. Het liefste spullen weghalen (poetsdoek, sloffen, was etc.) door heel geïnteresseerd naar je toe te komen en er vervolgens met “iets” als een speer vandoor te gaan. Schenk je er geen aandacht aan dan ligt hij ergens rustig op de grond met de “prooi” er naast. Wil je het gejatte direct terughebben, maakt hij er een spelletje van zodat je erachter aan kan rennen (vinden de baasjes vaak ook leuk).

We kunnen met volle overtuiging zeggen dat we de beste keuze hebben gemaakt en één van die Of Dutch Spirit superhonden (jullie hebben die andere!) in huis hebben. Tot genot van beide partijen. Onderweg horen we vaak de opmerking “oooooh, wat is het toch een grote hond” of erger “wat een kalf (typisch Brabants!)”. Nou, wij vinden hem ondanks de 71 cm schofthoogte maar een “hondje”, die als echte knuffelkont ook gewoon op je schoot ligt!

Liefs,

Jos & Francie en een lebber van Luka!

Posted by
of Dutch Spirit